Ikväll har vi repeterat!

Ja, Anna. Jag förväntar mig att du och Jenny ska komma och hälsa på. Vore också skoj om Carla kom med. Just nu har vi bara en helgspelning och det är den 1:a Augusti, en Lördag. Hoppas det passar.

Idag har jag varit bakfull. Usch, eller jag är nog än... Mia kom och hälsade på så vi testade PA systemet och repade hela kvällen. Det var mycket roligt. Lite minikonsert hemma  :-)  
Kvällens höjdpunkter var "Idioteque", fantastisk Radiohead låt som vi fick att låta riktigt bra tyckedr vi. Vi hoppas att anrda kommer att tycke det också    :-) 
En annan bra var "Lucky". Också Radiohead. Fick till "aa GLOOOORIOUS DAY.." i andra versen bättre än förut så kanske man vågar sig på den sen på riktigt    = )
Sen är det alltid lika gött att höra på Mia när hon spelar och sjunger "Hallelujah"!

Nu blir det snart sängen, inte för att jag kommer få sova.. men man måste ju försöka i alla fall. Ska börja jobb kl 04.30 tänkte jag. 

Trött

Ännu en fin, tidig morgon var det att jobba idag. Långt före radiokanalerna kör sina morgonprogram  :-)
Blir lite trött på eftermiddagarna bara när man inte får sova på nätterna. Det vart ca 3 timmars sömn inatt, och inte har man ro att ta en vila efter jobbet. Har fixat med PA-systemet som ska hämtas imorgon och så har jag vart tvungen att rensa avloppsrör under diskhon. Stopp sa det där igår och det var INTE mysigt att rensa kan jag säga! Och ikväll ska det bli fottisträning så piggare lär man inte bli. Imorgon börjar jag vanlig tid, kl 07.00. SOVMORGON!     : P

Imorgon hämtas som sagt mitt och Mias PA-system så det lär bli en hel del fixande och utforskande med det imorrnkväll. På Lördag kommer Mia till ön, så då ska vi repa och testa! 

Champions Leauge final!

Ikväll gäller det Man U! 

 Det blir öl och snacks till matchen. Var matchen ska ses vet jag inte än. Kanske hos Glenn?

förlust och vinst

Förlust i Korppremiären ikväll. 2-1 till Oldboys och jag har ont i min högra stortånagel. Den kommer nog fara i år  :-(  Klarade mig förra året från det.  

Bättre nyheter är iaf att DIF tog 3 livsviktiga poäng ikväll mot Häcken. Har inte sett eller hört nåt fr matchen men det verkar som man spelade 4-4-2 ist för 4-3-3. Känns som det var på tiden. Nu tar vi Örgryte den sista Maj så ser det lite ljusare ut sen!

Tidig morgon.

Det var otroligt skönt att komma ut 04.30 på fairwayklipparen imorse, en fin dag som denna. Inga större problem var det att komma upp ur sängen heller.. Fast jag bara sov ett par timmar, hade sömnproblem som vanligt. Misstänker att jag kan vara rätt trött ikväll efter fotbollsmatchen. 

Bilden är tagen på hål fyra vid sex-tiden.


Imorgon satsar jag på att sitta på greenklippare kl 06.00.


Parappapaaa

Kom just hem från en timmes SKÖN powerwalk. Fast det var lite lite för varmt ute men det gick nog...

Nu blir det soft ett par timmar innan jag ska sova. Ska sätta nya strängar på guran, spelade av en sträng tidigare ikväll så det är väl dags. Sen ska jag öva på Winnerbäcks "Tvivel" innan läggdags, ska jobba halv fem imorgonbitti  :-) 


Imorgon är det korpenpremiär! Vi ska spela "borta" mot IFK Oldboys på Solvallen kl 20.00. 

Tvivel

"Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer Jag lever för kicken, precis som du
Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen Jag har frihet i blicken, precis som du"

Golf

Japp, jag försov mig ju imorse naturligtvis. Det krävs väl lite "träning". Var dock på plats kl 05.30 i alla fall. 
Harmar lite att jag inte kom dit till 04.30, då hade jag nog fått klippa hela banan helt ifred. Nu körde det ihop sig som fan med massa spelare på 14:e och 16:e hålen när jag bara hade dom kvar. Till på det slår en kärringsatan en golfboll på mig som jag hade bara tur att jag råkade se bollen när den kom i luften rakt emot mej, fick slå undan den  med handen. Måste ha vart en ganska snygg reflexräddning egentligen? Om man tänker fotboll eller nåt... Det gjorde mig jävligt förbannade hursom helst så jag gjorde min suraste grimas och höttade med näven åt henne och körde vidare.

Så, nu sitter jag och stör mig på alla fel de flesta golfare gör. Ska det vara så jävla svårt att förstå regler??  
Nu drar jag precis alla över en kam och listar lite störande saker: 

¤ GE BANARBETARE FÖRETRÄDE! - Känner alla till, men vissa verkar inte alls respektera att det faktiskt är våran arbetsplats och att man faktiskt måste vänta på oss då och då och att det är en säkerhetsfråga. Dagens händelse är ett bra ex. Nu var det tur att det var en medelåldersdam som, ska vi säga, inte var så duktig så det var inte nåt speciellt hårt slag.

¤ ÅTERSTÄLL EFTER DIG! - Det gäller nedslagsmärken, bunkerkrattning och att lägga tillbaka krattan I bunkern på rätt plats. Folk är så JÄVLA slarviga med sånt! 

¤KÖR SOM FOLK MED GOLFBIL! - Vet att det sladdas och körs precis hursomhelst över fairway och ruff och i vissa fall t.o.m inom greenoråderna, t.ex. mellan greenbunker och green.

Några punkter jag kom och tänka på nu, finns säkert fler fel man kunde lista. Det som för mig är helt otroligt är, att golfare när det gäller regler under spel, som att inte grunda klubbor i hinder, trampa i andras puttlinjer och övriga regelbrott som man kan plikta varann för, följs mycket noga. Jag skulle vilja se lite hårdare regler, som att om man inte krattar efter sig, lagar nedslag osv skulle leda till pliktslag. Då jävlar skulle det bli förändring tror jag.  

Så! Nu har jag gett golfare en känga, spelar du golf? Ta åt dig! För du har säkert slarvat någon gång du också   :-)

Nåt bra på radion vid fyra-fem??

Imorgon/inatt ska jag börja jobba kl 05.00 eller kanske tidigare. huuh... 



mohaha

Hööördu Ferdinaaand... varför leker inte du med dom andra små tjurarna???
-Jag trivs bättre här där jag kan va för mig själv och lukta på blommerna.....................

PA

I Fredags beställde jag vårat PA-system som vi ska ha till våran duo. Om allt finns på lager kommer det hit vilken dag som helst. Över 2000€ kommer det gå på. Inte för att det är jättedyrt egentligen med tanke på att vi får rätt bra grejer, det är ett prisvärt paket. Men man är ju inte rik direkt   : (  Meen, förhoppningsvis kommer det tjänas in en dag, och kanske t.o.m tjänas extra slantar sen. Om nu folk vill ha oss att spela. Har sagt till på Bodegan också att vi finns. 

Känns ibland jobbigt att man måste ta betalt. Vi tar 100€/timme(2 personer). Jag har ingen aning om det är dyrt eller billigt?Egentligen vill man ju bara spela för att det är kul, för att det är något man vill göra. Men tyvärr så kostar ju utrustning massa pengar, vare sig man hyr eller köper eget. Så man är så illa tvungen.
Så ser mixerbordet ut. I paket ingår även 2 SM58 microfoner, 2 högtalare på stativ, scen monitor och sladdar till allt. Om någon ska ha fest nångång och behöver hyra utrustning för att spela upp musik så hyr vi gärna ut sen också... 

Så j-ä-v-l-a bra!

Jag kan inte sluta älska den här musiken! Jag vill ha hans röst! :P

Sonisphere!

Då bär det av till Hultsfred den 18 Juli med Thomas. Ska bli nice med lite koserter, det blir så sällan.
Bra band också! Förutom huvud akten Metallica ser jag mest emot Lamb of God och Anthrax. Cradle of Filth klarar jag mig utan  ;-)

Någon annan som ska? Kanske Anna? Jocke? :-)

Kämpa Djurgår´n!


Årets förmodligen viktigaste match..

Här är grabbarna som ska krossa gnaget ikväll...

 

 Touray

 


Ceesay, Magnusson, Kuivasto, Gustafsson


 Johannesson, Sjölund, Komac

 

                                                                                       Mwila, Rajalakso, Oremo

 

 

 

Bänk: Wahlström, Haginge, Andersson, Youssef, Milic


Enjoy!


Glory Man U

Har glömt att uppmärksamma Manchester United som igår fixade ligatiteln i Premier Leauge! Bra så!



Vad är grejen??

Kan inte bry mig mindre om eurovision... blaha bla haaaaaaaaaaaaaaaaaa   *spyyyr*

de va' fint väääääääädeer!!

Idag är det riktigt sommarväder ute! Det betyder bra ölföre! Har arbetat i skooogen nåra timmar så jag är riktigt törstig nu! Skål och trevlig helg!

Höhö

Cidinho & Doca - Rap das armas

spelas för fullt på P3. Konstigt nog kan jag nog leva med det, tycker den är rätt cool ändå    : )

Den kommer väl antagligen spelas sönder och samman i sommar...

Några nya på reppen..

¤ Impossible - Shout Out Louds

¤ Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din - Hellström

¤ Innan mörkret faller - Winnerbäck

¤ The L-song - Willycranes

¤ Den druckne matrosens sång - Thåström/Dan Andersson

¤ Uppgång & fall - Ebba Grön




my player is dying!

Jag behöver en ny mp3 spelare. Batteriet håller inte i den längre. Från att ha någorlunda hållt sina lovade 20h/laddning när den var ny håller den nu inte ens en timme. Mycket frustrerande eftersom den är ett måste på mina promenader. Det är så skönt att ta en timmes rask kvällspromenad och lyssna på musik och försvinna i sina funderingar. 

Hörde i (vanlig ordning) på P3 att man imorgon skulle önska sin tröstlåt till P3 Musik och tänkte att

                                       "Det HÄR är mitt område!"   :P

Valet blev Like spinning plates med Radiohead(live-versionen). 

Så, om du råkar höra den låten i P3 imorgon mellan 14-15(13-14) så har min önskning blitt en av de utvalda!  :D

fan.

Var för en stund sen helt övertygad om att jag hade försovit mig. Kunde svära på att klockan var 07.59. Upp och hoppa, bråttom som fan, in med linserna, borsta tänder, på med kläder, slängde ihop två mackor och svor på att jag aldrig mer ska skryta om mitt perfekta snooze-system...

 När jag skulle ta på mig arbetsskorna och var redo för att åka såg jag att klockan bara var 07.15. WTF!?  Typiskt...

Köpa tid.

Jag har inte lyckats försova mig en enda gång till jobbet i år, inte ens kommit för sent! 

 Å andra sidan har jag en ny snooze-strategi i år. Istället för att ställa larmet att ringa runt 45 minuter före åtta (då jag börjar), alltså kvart över sju, så ställer jag ett larm kl 06, ett kl 07 och ett 07.30. Samtliga larm får dessutom snooza tills det är dags att stiga upp, ungefär vid halv åtta. Det är alltså ett jävla liv här på morgonen, det spelas "sucker train blues" och "the touch" på full volym i en skrikig Sony-Ericson telefon, vilka känns VÄLDIGT skrikiga på morgonkvisten.

I alla fall, detta innebär ju att jag får ligga och snooza i 1½ timme!! Nu slipper man "köpa" dyrbar tid, t.ex frukost, skippa linser en dag, eller till och med tandborstning som har hänt nångång också. Allt för att få tio minuter till under täcket! 

Inomkort börjar vi dock kl 07 på morgonen, det innebär att första larm ska sättas på kl 05 enligt min 100% fungerande snooze-strategi. Får se hur det kommer funka...

Ångest


  "Man ska inte döma osten efter smaken" - var det någon som kläckte ur sig i helgen haha!

Tung Måndag har det varit igen. Usch. Men jag har varit och powerwalkat av mig en timme ikväll, det var skönt. Måste komma igång med det igen på allvar känns det som, det lättar upp ångesten lite grann iaf.

Fast det är sommar på inkommande ser jag inte fram emot den pga vissa omständigheter, vissa saker. Jobbigt kommer det bli.



Lite intressant läsning..

Ett av de miljoner Facebook quizz's som finns så gjorde mig lite nyfiken på att läsa om panikångest och social fobi på nätet. Hittade denna sida, http://www.sps.nu/

Jisses vad jag känner mig träffad på många, många punkter när man läser om de båda. Och det är väldigt svårt för mig att våga publicera allt detta, för det här är saker jag aldrig tagit upp med någon. Saker som jag bara håller för mig själv för att det är väldigt genant.
Fast ibland är det inte så farligt heller. Det är lite periodvis, växlar mellan mycket svåra "attacker" till lättare. Det var nog värre förr, speciellt i skolan. Både högstadiet och på yrkesskolan. Men med anledning av att jag kanske ska tillbaka till skolbänken i höst så känner jag obehag för att det ska bli lika jobbigt igen. För jag har ju kanske bara "planerat min tillvaro så att ångestväckande situationer undvikts"?

Social Fobi: 

 "Lider du av social fobi är du medveten om att de symtomen går utöver det normala. Man blir oftast ganska duktig på att hitta på ursäkter och att manipulera sin omgivning så att man "slipper" de ångestväckande kontaktsituationerna.

En social fobiker planerar gärna sin tillvaro så att ångestväckande situationer undviks. Man gör sig alltså inte rättvisa i umgänget med andra eller då man skall prestera något, t.ex. i skolan eller på jobbet. Känslan av att inte kunna kontrollera och styra sin ångest i situationer som andra finner vardagliga påverkar den drabbades själsliv. Tankar och känslor uppfylls av ångest och skamkänslor. Ångesten riskerar att sprida sig till allt fler situationer och i svåra fall kan social fobi leda till uppenbara handikapp."

"att bli utsatt för granskning av andra personer och bli förudmjukad genom att göra bort sig, så att det blir genant, pinsamt och löjligt; att inte duga. Dessa rädslor och tankar upptar en stor del av sociala fobikers tillvaro.

Man är rädd för att rodna, tappa tråden, stamma, sätta i halsen, skvimpa ut kaffet, eller säga något olämpligt. Ångesten kan växa under veckor före föräldrarmöten, grupparbeten eller personalkonferenser, eller inför en bjudning eller måltid på restaurang. Blotta tanken ger upphov till panik; hjärtat klappar, man svettas, blir svag och får orolig mage."

"Risken för att en social fobiker inte söker de utbildningar eller anställningar han/hon annars skulle vilja ha är lätt att förstå. Dessutom uppstår ofta ett svårhanterligt beroende av föräldrar, syskon, maka/make eller t.o.m. barn för att klara vardagens alla situationer."

Panikångest:

"Panikångest kan drabba vem som helst, när som helst och till synes helt utan någon förvarning. Första attacken kanske kommer då du sitter i lugn och ro hemma i vardagsrumssoffan och läser, tittar på TV, umgås med vänner, kopplar av och har det skönt. Helt plötsligt får du en känsla av fruktan att inte få luft. Du får hjärtklappning, smärtor i bröstet, kvävningskänslor, yrsel och ostadighetskänsla.

Du kanske tycker att du ska svimma, känner stickningar i händer och fötter, svettas darrar eller skakar. Du blir alldeles kall eller varm och tror att du drabbats av något allvarligt. Du tror att du ska dö, håller på att bli tokig eller att du kommer att göra något obehärskat under attacken."

Är jag sjuk? För allt det här stämmer så fruktansvärt bra in. 

Haha, vilket deppigt inlägg detta blev. Jag är inte bitter, tyckte bara att det var en hel del intressanta saker som stod där på sidan. 


Semifinal för Sverige

3-1 mot Tjeckien! Härligt!

Kom och tänka på en Ramones låt

"Beat on the brat(s) with a baseball bat!"         I like!

My new enemies!

Hur ber man småungar som inte kan tala svenska att låta en va? Jag hade nyss god lust att skrika högt åt dom när jag kom hem från jobbet. Nu kom dom fram 4 st ungjävlar utan tänder och viftade med sina händer och gamla mobiltelefoner (???!) och bjäbbade nåt helt obegripligt.  "Vad vill ni?" frågade jag irriterat. "bjäbb bjäbb".. stöön... "HEJ DÅ!" sa jag och smällde fast dörren och sitter inne och stör mig. Händer det igen ska jag testa om teckenspråk fungerar, typ ett långfinger och sen kanske pekfinger som dras horisontalt längs halsen. haha

Grr.. Jag hör dom skrikandes här utanför, har inte hunnit satt på hög musik än... 

Vi ska spela final i Rom!

Det var aldrig något snack om saken. 

Nerverna, nerverna !!!

Börjar bli duktigt less på de där satans ungarna som skenar runt här på gården och skriker varenda en jävla dag. Precis utanför fönstrena, dunkar i väggarna. MINA VÄGGAR.  Här var tidigare ett lugnt, barnfritt bostadshus som nästan enbart bestod av polare eller lite äldre människor som inte fört något väsen av sig. Nu har det flyttat in ryssar med hur mycket småungar som helst tydligen. Kan dom inte leka någon annanstans? Eller åtm. runt deras egna lgh, långt ifrån min. Måste dom springa utanför mig?? Funderar på att köpa mig en soft airgun gevär i sommar så att jag kan sitta ute och skjuta på dom och dricka öl. 

Äh va fan...

Här är den, Söndags-versionen :  http://www.youtube.com/watch?v=DoOWcmcApU4

Hoch hoch...

Då vart det en tre-dagars helg då.. Hade tänkt vara nykter och städad åtm igår, men det gick bort.. Med BESKED! Men men, roligt var det...  Jag kommer förmodligen inte kunna sova inatt så det blir nog att sitta uppe rätt sent. Det brukar gå så.

Sysselsätter mig med att göra lite inspelningar på skoj, även fast det inte är det mest ultimata röst-förutsättningar på en Söndag (mycket alkhol och tobak i 3- dar). Har spelat in "Fake Plastic Trees" och funderar på att kanske slänga upp den på Youtube eller på vår grupp på Facebook.

Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din

Har hittat en alldeles fantastisk akustisk version av Håkans låt på youtube. http://www.youtube.com/watch?v=l7yNWFXWg6U
Jag har lärt mig spela den för jag tycker om den så mycket. Den hamnar på trubadurrepertoaren. 

Om det hade funnits någon i mitt liv så hade den beskrivit ungefär så som jag hade känt.

RSS 2.0