Om en vecka är det dags igen!

Onsdag den 7 Oktober är det premiär i innebandyserien. Ska bli jäkligt skoj!!

Edward

En av mina favorit-skådisar. Blev sugen på att se om filmen, 25th Hour.


Eb d a gRön

"Folk bits, ibland mer eller mindre. När man e full så går det bra, men på morgonen när man vaknar, det blir värre för varje dag! Då bits deras blickar ännu mer än igår!"

Sitter och lyssnar på underbara Ebba. Det var ett tag sen!

lugnet..

Ännu en lugn Fredag. Satt bara hemma, drack några öl och klinkade lite på gitarren. Skönt!  Skrev en ny låt och gjorde några mer akustiskt-anpassade versioner på andra låtar. Lite kreativitet alltså för engångsskull..
Ikväll/Idag, närmare bestämt kl 17.00 ska jag till Glenn och se på Stoke - Man. U tror jag. Trevligt!

Fick denna länk av JMY ikväll..

HAHAHAHAA  :-)    SÅ jäkla skön!!

Rån

Är redan trött på att varenda en jävla första sida ska ha med "Helikopterrånet" att göra.

Nja, sådär...

Oj shit.. Tyckte inte alls det gick så bra första praktikdagen idag. Kände mig osäker hela tiden och som att allt gick på tok. Inte för att det gjorde det, men det kändes hel-konstigt. Längtar tillbaka till skolan, haha.. Nå, det känns säkert bättre imorgon och att man har lite mer på grej och lite mindre osäkerhet... 

Hade rekordmånga unika besökare igår.. undrar var alla dom kom ifrån?

School

Idag har vart en på nåt sätt seg dag i skolan. Lite redskapslära, gått igenom kokning i tillredningskapitlet och slutligen teoretiskt prov i bakning. Vilket nog gick bra, jag gissar på ett betyg på 4:a eller 5:a..det var inte så svårt. Men man vet ju aldrig.
Alltså, jag gillar allt det här med att sitta och lära sig saker och jag går verkligen in för det här. Men det är väl det som gör det tråkigt i längden, den sociala biten försvinner lite för mig, och det gör skolan i övrigt rätt jobbig. Men, jag upplever ändå min bästa skoltid någonsin om man tänker tillbaka till högstadiet och yrkesskolan. Så man får nog ändå vara nöjd ändå antar jag. Onsdagar-Fredagar har vi köksdagar och då funkar allt ypperligt, då är det riktigt roligt i klassen. Denna vecka ska jag dock på praktik till Nikolaj, det ska bli riktigt roligt, att få komma ut lite igen. Vet att det man hamnar på är att på sin höjd stå och hacka grönsaker men hey, det kan vara roligt det med :-P
Och förhoppningsvis kommer väl de där märka att jag har ANINGENs mer rutin än de allra flesta ettor  ;-)

haha!


Kors i taket

Jag har varit nykter.. en hel helg! Endast 3 öl intogs på Lördan, Fredan inte en droppe. När hände nåt sånt senast??
Men det blir väl standard snart, för nu är det närmast ekonomisk kris på gång. Måste fixa extra jobb någonstans, men det ser väldigt mörkt ut på AMS sidor.
Onsdag - Fredag ska jag ha praktik från skolan, kanske kan man få in en fot om man sköter sig exemplariskt. Men det gör jag ju, Alltid! Jag är duktig som fan! :-)  Hoppas det finns behov av extra kock då bara...

Något..

något fick mig att vilja försvinna.

tröttsamt!

Jag trivs väldigt bra och jag är nöjd med mitt val att gå tillbaka till skolan och att äntligen fått tummen ur och göra min kock-utbildning. Jag tycker till och med att det är roligt(att se fram emot skolan är något helt nytt för mig) och jag är nöjd med "kvaliteten" på skolan och utbildningen, lärare osv. Betydligt mycket bättre än de minnen man har från åren på yrkesskolan med andra ord. Det var katastrof!
Det kan dock kännas lite ensamt ibland, en viss utanförskap på raster och så. Det är inte alltid så lätt att vara 10-12 år äldre än de andra. Jag har aldrig känt mig gammal förut, men i skolan, där känner jag mig rätt gammal.. På gott och på ont. Nåja, jag behöver väl inte bry mig så mycket om det egentligen, jag är där nåra timmar om dagen för att få min utbildning för att komma hem till mitt "normala" liv.
Men handen på hjärtat så är det nog det som stör, mitt normala "liv".
Jag vet inte om det är nån åldersnoja, men jag har ju liksom inget att komma hem till egentligen. Bara ensamheten i min tråkiga lägenhet där jag inte kan minnas när jag använde köket till det som det är tänkt för senast. Måste vart nångång i Januari eller kanske Februari. Då var jag inte ensam. Är det nåt som känns värdelöst så är det att laga mat till sig själv och sen äta den själv. Alldeles ensam. Att sitta hemma och se på TV en kväll ensam är också värdelöst. Allt man har och se fram emot på kvällarna är egentligen fotbollsträningarna eller så är det den här förbannade datorn man sitter och glor i och hoppas att det har hänt nåt spännande på Facebook. Skrämmande! Inte ens musiken är någon tröst mer.. Jag skulle lätt byta ut alla år av övning, "talang" och spelande för riktig, sann lycka. Utan problem.
"och den jävligaste stunden i livet var den när du gick.. och allt var förlorat..."

var glad och stark

för vem behöver nån som behöver nån?

By The Way...

Håller jag på att bli sjuk?  Jag känner mig helt slö, orkar inte göra nåt alls.. Borde ha gymmat och vart ut på powerwalk men jag orkar ingetdera...och det känns som det blir bara värre o värre.  Influensa på G?  Vill inte!
Inte för att jag räds någon svin-influensa och så, men jag har verkligen ingen lust att bli sjuk...ARGH! Låt det vara inbillning!!

these are my twisted words

Denna har visserligen funnits ute ett tag, men har glömt att rekommendera den..
If you like it... ladda ner den HÄR! Helt jävla gratis!

: /

Jag bestämmer mig för att aldrig spela akustiskt på livliga fester mer. Det går inte, blir fel. Det känns som låtarna inte funkar, man hör inget förutom alla runt omkring fast man har full volym på monitorn. Allt blir bara jobbigt o fel och man spelar inte alls så bra som man vet att man kan... inge roligt alls!  Jag spelar hellre för tre personer än för typ femtio alltså...

...

Japp, Anna. I know all that stuff  : )   Men poängen var att den ju ändå är skriven på ett sådant sätt att den tolkas som ren rasistisk- och homofobisk för den ovetande och att han ju ändå måste ha varit beredd att få massa skit för den, eller dem... Precis som Ebbas "Skjut en snut" absolut inte uppmanade till att man skulle gå ut på gatan och skjuta poliser utan egentligen bara är en låt som handlar om att de upplevde att polisen i förorten terroriserade dem och sina polare

text

Kom, helt apropå ingenting, att tänka på hur modigt det egentligen är att skriva vissa låt texter. Provokativa låttexter. Tanken slog mig först när jag kom och tänka på låten "One In a Million" med Guns N' Roses.

"Immigrants and faggots 
They make no sense to me 
They come to our country 
And think they'll do as they please
Like start some mini Iran 
Or spread some fucking disease
They talk so many goddamn ways 
It's all greek to me"

Ren rasism och homo-hat på hög nivå alltså.. Texten är skriven av Axl Rose inte helt oväntat. (Anna, nu kan du börja försvara  :-P )
Bland svenska band och artister har ju Ebba Grön stått för en del sköna texter.
"Skjut en snut" skrevs av Thåström:
"Det är sjukt att va snut, det är sjukt att bli sån som försvarar
de övergöddas jävla lagar! I en cell å ja va full, snutar har inget att göra.
Dom hoppa på mej på gatan när jag gick där och hoppats på en rolig kväll
SKJUT EN SNUT!"

Fjodor skrev ungefär samtidigt:
"Ja jag, jag hatar prins Bertil och Carl Gustav. Ja jag, jag hatar hela kunga huset.
Ja vi från förorterna ska beväpna oss, ja vi, vi ska beväpna oss!"

Syftet var naturligtvis att uppröra och rakt provocera. Skriva sådant man inte "får" skriva. För hur spännande låter det att sjunga: "Jag tycker inte om poliser" eller "Jag tycker inte om kungahuset och borgeligheten.."

Det finns ju självklart många, många andra. Men dessa var de jag kom på nu och låtar jag gillar. Kanske har du någon låt du gillar med en provokativ text i klass med de här?

Kurt Cobain

Läste på DN att Kurt "medverkar" i senaste Guitar Hero. Undrar om han vrider sig i graven nu? Jag tror det. Han skulle hata det!

Lars.....

Köpte en dvd idag. En rätt gammal Lars Winnerbäck live..
"Kom änglar kom älvor det börjar börjar bli kallt, graderna sjunker så fort överallt.
Och det hjärta som skulle bli ditt på nå vis, ja det fryser nu sakta till is.."

hihi

Ja, denna skoldag bestod av studiebesök på m/s Cinderella 8.00-10.00.. Lite rundvandring och avslutade med en sjöfrukost i foodgarden-restaurangen  :-D  Sedan hade vi en timme yrkesteori. Slutade 11.15. De andra får stanna och ha data och idrott till kl 15.40... mohahah  :-P
Efteråt var jag till Madde och klippte mig. Tung dag  :-P
Ikväll blir det gym och powerwalk förhoppningsvis. Måste nog jobba bort kebaben och den monstuösa godispåse jag köpte igår.. urk. Rickard kan intyga att det var lite överdriven storlek på den haha. Men gott nog  :-)

sunday....

Förutom mitt hemska bakrus igår så var man ju helt nykter en Lördag. Starkt gjort, eller eh.. ja..
Jobbade alltså på Russels mellan kl 17.00 och 23.00, det var nog helt Ok det kommer antagligen bli flera gånger..

Hujjeda!!

Blev drabbad av en av mitt livs värsta bakrus idag efter att jag, trots skola o jobb idag, gjorde krogbesök igår natt. Oj herregud!  Svårt att sätta fingret på om det verkligen bara var krapula eller om det var panikångest. Hemskt var det. Nu mår jag dock mycket bättre och är redo för några timmars jobb på Russels restaurang.
Har man lärt sig något av denna hemska vånda idag då? Knappast. Det är nog absolut ingen högoddsare om man hamnar på några lördags-pilsner efter jobbet  :-P

yee yee...

Media kan försöka skrämmas hur mycket dom vill. Jag räds inte någon svininfluensa...

fan fan fan

fast jag inte sett dig på så länge, tänker jag på dig ibland. det var nånting som fastna på mig. nåt som aldrig helt försvann...

Jag har inget att säga..

..så jag bjussar på en bild och citerar från http://www.vinylskivan.se
"Ett skivomslag till en vinylskiva är i en större och visuellt angenämare storlek än t.ex. CD. Att plocka fram en 180 grams vinylplatta ur en gatefold cover är en skön känsla. Man lägger den på skivspelaren, sätter försiktigt dit pickupen och hör ett första litet försiktigt knaster när den nuddar skivan. En härlig känsla."

RSS 2.0