Betala för dig!


Jag har fått en så ful ovana att ladda ner all musik de senaste åren och har funderat en hel del på varför. Det kanske började med att det kändes så enkelt när möjligheten kom, du slapp fara iväg till en butik och betala dom där pengarna, för man hade väldigt sällan egentligen råd att köpa den senaste plattan med din favorit artist/band. Numer är det nog bara helt enkelt därför att CD:n är helt och hållet onödig. Den är ful. Den är ospännande. Du har egentligen ingen användning för den eftersom det är så mycket smidigare att ha all musik på datorn. Köp en CD och den ligger bara och samlar damm eller är bortgömd/glömd i något skåp. Kan inte minnas när jag köpte en CD senast. Lagliga downloads förstår jag mig inte heller på. Om jag ska betala för musik så vill jag ändå ha någonting fysiskt. Någonting att känna mig  nöjd och stolt över när jag håller det i handen. Men en CD kan inte få mig att känna den känslan längre, tyvärr. Den försvann för många år sen.
Därför gör det faktiskt ont i mig att jag har en massa musik med artister på min dator som jag älskar och respekterar högt, men som jag inte betalt en spänn för. Jag tycker absolut att man ska betala för sig. Inte nödvändigtvis av respekt för att lagen är sådan utan snarare av respekt för artisten och deras verk. 

För mig heter lösningen skivspelare och vinylskivor. 7" och 12", nålar och allt vad det heter. Jag har aldrig fått uppleva känslan av att få hem senaste plattan på vinyl eftersom jag är uppväxt med CD:n. Det är mycket synd. Men jag ska banne mig skärpa till mig och börja köpa LP nu, det är jävligt dyrt dock så det får bli lite i taget. Jag kommer att köpa alla mina diverse favorit album som jag har på datorn som LP. Och jag är övertygad om att det kommer att ge mig den där känslan jag är ute efter.

Thåström släpper snart nytt album och jag kan aldrig i mitt liv tänka mig att köpa hans CD. Inte en chans. Jag kommer med all säkerhet ladda ner albumet "Kärlek Är För Dom" till min dator precis som vanligt. Men jag kommer lika definitivt att köpa det på LP. Även fast jag ännu inte äger någon skivspelare. 

Jag tänker fortsätta surfa in på The Piratebay. Men jag tänker också börja betala för mig. För min efterlysta känslas skull. Och för artistens skull. Så tänker jag.

Guns nostalgi

Som vanligt så har man svårt för att gå att lägga sig en vettig tid. Spenderar istället några timmar av natten att kolla igenom lite gamla Guns N' Roses live-konserter som jag har på dvd.  Ljudet är inte det bästa, men vad gör det? Att få se Axl i sina fula kläder som han bytte efter varje låt. Ibland under låten. Den klassiska Axl-dansen, Slash med alla sina olika gitarrer.. ahh  = ) 





Måla?

Nu har jag iaf sökt till CAD-konstruktion och design. Får se hur det går. Antagligen blir jag inte antagen. Det blir ju oftast så.

Jag skulle vilja börja måla har jag kommit underfund med idag. Jag skulle vilja ha stora tavlor som gärna täcker nästan en hel vägg med något enkelt, men snyggt motiv. Och köpa något sådant är ju svindyrt, så jag skulle vilja göra något själv. Dessutom får man ju något unikt. Om man blir nöjd d.v.s... Men hur gör man?? Vad ska man måla med och på? Jag har tänkt mig någon slags skiva som ska vara ganska lätt, som man skulle först tapetsera med väv eller tapet, grunda och sen bara köra på. Kanske måla med lite pensel, lite roller?  Slutligen kanske försöka fixa till en snygg ram. Måste prövas!

Jag vet inte..

Jag vet inte om jag tänker fortsätta med denna blogg eller om jag ska lägga ner den. Har ju haft en ganska lång paus nu känns det som. Och efter allt tråkigt som har hänt på sistone så har det definetivt inte vart så inspirerande. Vad ska jag skriva om?  En sak börjar nog bli ganska säker i alla fall, jag kommer nog förmodligen att börja plugga nåt i höst. Men jag har inte bestämt mej för vad. Det finns rätt mycket som jag iaf just nu skulle "kunna tänka mej". Mina ljudtekniker drömmar på SAE i Stockholm får jag nog lägga ner tills den dagen jag råkar ha 80 000kr extra att göra mej av med. Jag antar att det kommer sluta med att jag går på kock-linjen på sjömansskolan, eller eventuellt på Yrkes. Men egentligen helst på sjömans eftersom det skulle vara roligare och bättre betalt på sjön. 
Har också kollat en del KY-utbildningar i Sverige. Och det som lockar mycket där är ett CAD-Konstruktion och design- program i Kungsbacka. Det ligger söder om Göteborg. Jag tänker åtm. söka dit så får man se vart det slutar.  Det skulle nog passa rätt bra ihop med min Verkstadsmekaniker-utbildning. Och det är ju skoj att rita.

...

"Om idag inte kändes som en ändlös landsväg
och inatt en vild och krokig stig.
Om imorgon inte kändes så oändlig,
då är ensamhet ett ord som inte finns"

"Men bara om min älskade väntar,
om jag hör hennes hjärta sakta slå.
Bara om hon låg här tätt intill mig,
då kan jag bli den jag var igår"

"Jag kan inte se min spegelbild i vattnet.
Jag kan inte säga sorgelösa ord.
Jag hör inte mitt eko slå mot gatan.
Jag kan inte minnas vem jag var igår"

"Det finns skönhet i flodens silversånger.
Det finns skönhet i gryningssolens sken.
Men då ser jag i min älskades ögon,
en skönhet större än allting jag vet"

"Men bara om jag vet att hon väntar,
om jag bara hör hennes hjärta sakta slå.
Om hon låg här tätt intill mig,
då kan jag bli den jag var igår..."



RSS 2.0