Äntligen!


Idag har den äntligen kommit, nr 278/500







Trubadurlåtar..

Idag har jag spelat in 11 låtar lite halvseriöst. Det är låtar som finns på min och Mias trubadurrepertoar. Tanken är att bränna ut på skiva som man kan ge till olika ställen för att kanske få lite spelningar. Kanske det kommer upp en Myspace-sida också eller varför inte en sida/grupp på Facebook som man kan ladda upp lite smakprov på? We´ll see... 

Lika som bär??


Snart..

Idag borde "Kärlek Är För Dom" släppts som vinyl. Då borde den snart dimpa ner i min post hoppas jag. Albumet är bra, dock inte lika bra som Skebokvarnsvägen 209 var när den kom. Men helt okej! 

Dia Psalma


Var och såg Dia Psalma i Lördags på Dinos.
Har aldrig vart nåt riktigt fan av dom, så jag blev lite besviken att det var för mig allt för några gamla klassiker.
"Hon får.." kom som andra låt eller nåt sånt och då var det riktigt, riktigt bra. Sen var det vad jag minns "Emelie" som de spelade. I extranummren kom "Tro rätt tro fel". Men efter den var jag så jävla pissnödig så jag var tvungen att gå, så jag missade åtminstone "Balladen om lilla Elsa" och säkert några andra jag hade velat hört. En låt som jag definitivt saknade var "Alla älskar dig", men det kan ju hända att den spelades i slutet efter jag gått. Ångrar mig lite att jag inte gick tillbaka. En annan sak är som är lite tråkigt att det är väldigt dåligt ljud framme vid scenen, det var omöjligt att höra vad som sjöngs om man inte kan låten utantill. Samtidigt vill man ju stå framför och rocka!    ; )

  

Champions Leauge

Kollade nyss in lottningen till kvartsfinalerna. Manchester United möter Porto! Bra lottning  ;)

Övriga är:
Liverpool - Chealsea
Barcelona - Bayern Munchen
Villareal - Arsenal

Kvartsfinalerna spelas 7 och 15 April



bla bla bla...



Har inte haft inspiration att skriva något de senaste dagarna. Har det inte nu heller men va fan... 
Det är Fredag igen och en helg väntar. Hoppas den blir mer givande än förra helgen, den sög.

Det är den 20 Mars idag, fan vad tiden går fort. Det måste vara vår snart!

Årets 79:e dag:

Joakim Thåström fyller 52 år idag
Dessutom är det tydligen Joakim och Kim som har namnsdag i den svenska almanackan
Idag är det 6 år sen Irakkriget började
Det är på dagen 40 år sen John Lennon och Yoko Ono gifte sig



Längtan

Jag har suttit hela kvällen och stirrat. Tänkt. Och undrat.
Jag är inte trött nog för att sova. Jag sitter uppe på nätterna och sover lite längre på dagarna.
Jag har kollat på gamla foton. Många glada minnen kommer tillbaka.

Jag är vemodig. Jag är nostalgisk. Jag känner en längtan efter något. Enklare tider.
Jag önskar mig bort. Fast ändå så trivs jag lite grann här i ensamheten just nu. 
Ensamt och mörkt. 

Jag behöver inte ta hänsyn till någon annan här. Jag kan göra vad jag vill här, bara bry mig om mig själv.
Jag känner en lättnad för att allt snart kommer bli enklare och ljusare. 
En hel sommar väntar och vi kan göra den till och med bättre än den förra.

Men jag vet. Den är också kort och kommer gå förbi lika snabbt som den förra.
Den kommer också kännas lika förjävlig som den förra.
Den kommer förmodligen vara lika kall och våt som den förra.

Sen väntar hösten och vintern igen.
Kanske möter man vintern med samma goda känsla som senast.
Kanske till och med bättre.

Eller också kanske värre.
Kanske krossas nya drömmar.
Kanske blir det den värsta nånsin.

Eller, så kan det ju bli den bästa någonsin.
En ny framtid. Nya drömmar. Framgångsrik kanske?
Den som lever får se.

Nu väntar jag bara på våren och sommaren.
Jag hoppas jag kommer att ta vara på varje dag. Jag ska njuta av ljusare tider.
Enklare tider.
    





Thåström!

Nu har jag för-beställt Thåströms nya album "Kärlek Är För Dom" som begränsad upplaga på 500ex.
Min första LP . Den släpps den 24:e Mars. Jag längtar efter att få hålla den i min hand.
Imorgon släpps albumet. Som tråkig CD då förstås...




Det är hög tid att HYLLA...


Deras förmåga att ständigt utveckla sin musik. Att på något sätt kunna göra varje nytt album ojämförbart med det förra och ändå fortsätta vara intressanta eller ännu mer intressanta. På någotvis sållar dom bort "mainstream-lyssnarna" för varje album. Antingen med flit eller inte. Ibland sållar dom för mycket kanske? För jag har nog inte någon i min närmaste bekantskapskrets som är sådär riktigt förtjust. Och jag kan inte förstå varför. Hur kan man inte älska detta band? Många av texterna är svåra att förstå, kanske för att dom är så personliga eller för att dom ibland helt enkel bara tycks vara, ska vi säga väldigt speciella? Vad dom än kan tänkas skriva om, allvarligt eller mindre allvarligt, så lyckas de alltid skapa ett visst "djup" i sina låtar, en speciell känsla. Fängslande och vackert. De är dessutom väldigt musikaliska, alla bandmedlemmar. Efter OK Computer, som innehåller de flesta låtar "folk" kanske förknippar bandet med, experimenterades det en hel del med elektroniska beats och effekter, på albumet Kid A. Ett genialiskt album. En ganska rejäl lyssnar-sållning efter låtar som No Surprises och Karma Police t.ex.
I Amnesiac från år 2001 sållas det ännu mera. Senast släpptes In Rainbows, hösten 2007. En helt fantastisk platta. Och den låter inte som något annat sen deras första 1993. Otroligt vackert producerad och inspelad. 
Thom Yorke´s röst blir bara bättre och bättre.

Radiohead är inte musik. Det är ren konst. Genuint. Totalt ojämförbart med något annat band.

****
"It's a fine line between writing something with genuine emotional impact and turning into little idiots feeling sorry for ourselves and playing stadium rock." - Thom Yorke
****

Tänkte lista några favoriter i tidsordning.

Creep(-93) - Det går väl inte att hoppa över denna klassiker. Hur mycket dom än hatar den.

Fake Plastic Trees(-95) - Här visar Thom verkligen sin förmåga.

Paranoid Android(-97) - Nämd tidigare som ett mästerverk i ett inlägg. Inget har förändrats.

Idioteque(-00) - Från Kid A där det är as-svårt att välja ut en favorit. Men det får bli denna geniala "dans-låt" om världens undergång som ingen verkar bry sig om.

Morning Bell och Like Spinning Plates(-01) - Föredrar de live-versioner som finns på I Might Be Wrong- live recordings.

There There(-03) 

4 Minute Warning(-07) - Titeln lär ska syfta på tiden det skulle ta för ett ryskt kärnvapen att nå London under kalla kriget. 

Jigsaw Falling Into Place, Last Flowers, House of Cards(-07)










Hemma

Har haft en suverän helg i Åbo. Känns som jag och Mia ändå fick en hel del nytta gjort med vårt trubadurprojekt. Detta trots all alkohol som intogs under de 3 dagarna, det vart nog en del. Var inte riktigt nykter när jag skrev mitt senaste inlägg  : P
Hur som helst, en 6-7 nya låtar vart det nog + att vi funderade och kom fram till saker ang. arr. till vissa andra låtar. Men än finns det mycket kvar att gå genom och det krävs många fler låtar för att kunna ha en ordentlig repertoar. Som tur är så är det ju långt till det är dags. Vi har också kommit fram till att det bästa blir att skramla ihop surt förvärvade pengar till att köpa PA system. Det är nog inte värt att hyra om det blir mer än säg 2-3 gig. Problemet är bara att det är så dyrt med all utrustninig. Man vill ju ha bra grejer om man en gång köper. Och det är ju inte bara högtalare och förstärkare, utan också sångmicrofoner, och dom, är EJ billiga eftersom det måste vara av god kvalitét. 

För övrigt så var det otroligt skönt att också komma hem, att kliva innanför dörren efter en hemsk båtresa. Sliten och ordentligt bakrus i 5 timmar på Amorella, är inte det roligaste. Otrevlig finsk man i cafékassan som tydligen tyckte att jag var dum, sömnig och att det var dags att vakna när jag inte förstod vad han mumlade om nåt på finska. (Det gällde nåt med legitimation, eller de fyra sista i signumet.. vet inte exakt) Ursäkta min bäste herre, jag önskar verkligen att jag kunde finska. Men jag kan inte. Hade jag bara vart lite mer psykiskt instabil och haft någon form av vasst föremål på mig hade jag nog velat ... Nja, men:  Jobbar man på en båt, i ett café och har direkt med fartygets passagerare att göra. Då ska man för helvete vara lite artig och serviceminded och FÖRSÖKA vara lite glad och trevlig. Tycker jag, oavsett om man har nåt emot svenskspråkiga(läs ålänning). För uppenbarligen måste det vara nåt sånt. Jag hatar Amorella. Jävla skitbåt! 

Ett foto från Marilyn i Åbo.

Det är alltså en tavla som hänger på väggen med juu ess aaa flagga och en strata-kopia. Gustav posar!! 

Sliten i Åbo

Vart en hel kväll i Fredags i Åbo-stad. Började dagen med Irländskt kaffe och cider o öl. Sen på kvällen var vi ut, vi började på ett ställe som heter Korona. Lite som Pub 1:an fast med en sur vakt o lite större     : )     Sen fortsatte vi på Marilyn, lite som gamla hederliga Alvas bar, fast utan scen i rockpuben.   Efterfest hos nån sen då, stå å skrika vid nån Hesburger-drive in kl 6 på morgonen innan man slutligen kom i säng (soffa) kl 06.30 ca.. det var ljust ute.      Så idag har jag bråttats med en hemsk krapula som slog in först vid 15-16 tiden. Det kom två finsk-språkiga hit sen på kvällen, Pekka och Matti(??!)  Det blev diskution på finska och finsk-southpark rip-off. Som ende enspråkig svensk vart det sådär då       : P 

Men vi gick och spela biljard på nåt ställe sen och nu när klockan är runt 02 så har äntligen dennna elakartade krapula släppit. Nu är jag full.   Vet inte vad som händer nu... 

Hörru Anonym!

Jag har mina aningar om vem denne anonyma axl-älskare är men... Iaf, Axl var väldigt bra och något av en gud i början på nittio-talet, ja! MEN, kläderna var oftast väldigt fula sådeså  = )  Jag tyckte det inte förstås då kanske, när Guns var det största i ens värld förstås... men nu tycker jag det iaf       : )

Tummen upp!

Inspirationen är tillbaka! Har övat mycket idag och det har gått bra. Jag har testat en hel del med att använda distpedal på vissa låtar och det gör det hela mycket mer spännande och.. ja, bättre tycker jag! Akustisk gitarr med distpedal, det ni      : P

Imorgon bär det väl av till Gustav o Mia i Åbo. Passa på att öva mycket tillsammans med Mia och förmodligen dricka en del också      ; )

Jag är..

Uttråkad. Har jobbat klart så nu finns inget att göra. Tänkte öva lite på några låtar men inget fungerar. Vet inte vad det beror på, kan det vara halsen? Eller kan man bara helt enkelt "tappa det"? Tappat känslan kanske. Det känns inte så kul som det kan göra vissa gånger, nu är det bara borta. Känns nästan som jag bara vill kasta bort alla instrument och aldrig mer spela. Börjar det bli enformigt kanske? Har några ideér till låtar som jag skulle kunna jobba på men inspirationen är på noll.
Jag skulle vilja ha en ny gitarr, en riktigt bra som låter jättefint. Och ett piano som jag kunde klinka på.

Ska åka till Gustav o Mia i helgen, då ska vi öva tillsammans inför sommarens gig (om det nu blir något?? har inte hört nåt mer), då kommer det nog bli roligt igen.

Jag skulle behöva fixa målargrejer nu för att få igång nån slags kreativitet. Fast just idag är jag inte så inspirerad ändå, kanske skulle jag bli?

Hoppas åtminstone att det blir någon form av sportaktivitet ikväll så att det finns nåt att se fram emot.

RSS 2.0